Üniversiteye kayıt olurken gerekli belgeler

Üniversiteye kayıt olurken gerekli belgeler

­Üniversiteye kayıt olurken gerekli belgeler

ÖSYM’nin 2017-2018 Dönemi üniversite kayıtları için gerekli evrakları aşağıda not ettik . İnceleyebilirsiniz . Herkese başarıları dileriz .

 

 

Üniversiteye yerleşen adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için elektronik kayıt işlemlerini Ağustos, normal kayıtlarını ise Ağustos veya Eylül aylarında yapılabilecektir. Fakat her üniversite kendi kayıt tarihini kendisi beliryebilmektedir. Kazandığınız üniversitenin web sayfasını takip ediniz
2017-2018 LYS Üniversite Kayıt Tarihleri Açıklandı İlgili Üniversiteye bizzat şahsi veya noter onaylı vekaletçisi tarafından gerçekleştirilecek. 2017 Yılı Üniversite Kayıtları İçin hangi belgeler gerekli, Kayıtlar nasıl ve nereden yapılıyor? 2017-2018 ÖSYM Üniversite kayıtları ile ilgili tüm merak edilenler…

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
a) Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge
c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği
d) İkametgâhı ile ilgili beyanı
e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge
f) 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
g) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler
Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de ÖSYM Üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu ÖSYM Üniversitesi Merkezi Açıköğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu ÖSYM Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu ÖSYM Üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.