Dershaneye Gitmeden Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Dershaneye Gitmeden Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Dershaneye Gitmeden Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Üniversiteye hazırlık sürecinde her ne kadar dershaneye gitmek, çoğu öğrenci için daha faydalı olarak görülse de bazı öğrenciler imkansızlıklar yüzünden dershaneye gidemeyebilirler. Bu sebeple gidemeyen veya tercihen gitmemiş olan öğrencilerin de etkili bir şekilde üniversite sınavına hazırlanmak için izleyebileceği bir yol vardır.

Bu süreçte en büyük sıkıntı aylarca evde vakit geçirecek olmaktır ve buna sabretmeyi öğrenmek gerekir. Buna karşı bir çözüm olarak dışarı çıkıp halka açık kütüphanelerde de çalışma imkânı olduğundan aslında göz ardı edilebilecek bir sıkıntıdır.

İnternetin Sağladığı İmkânı Kullanmak

Çağımız teknoloji çağı olduğundan eğitim sürecinde de internet doğru bir biçimde kullanılırsa dershaneye gitmeye gerek kalmadan da üniversite sınavına hazırlanılabilir. İnternette birçok eğitim videosu vardır ve üniversite sınavında çıkacak konuların tamamını ücretsiz bir şekilde dinlemek ve izlemek mümkündür.

Özellikle YouTube platformu üzerinde “Hocalara Geldik” gibi çeşitli eğitim kanalları vardır ve ders videolarını ücretsiz olarak sunarlar. Dershaneye gitmeyen öğrencilerin kullanabileceği en iyi kaynaklar bu videolardır. Her dersten konulara en baştan başlayıp bu platformdan videolar izlenebilir.

Daha sonra bu videoların üzerine soru çözmek gerekir ve öğrencilerin kafasında, yapamadıkları soruları kime soracaklarına dair bir soru işareti oluşabilir. Bunun için öğrenciler Çözümlü videoları olan test kitaplarını alabilirler. Artık yeni çıkan test kitaplarının büyük bir kısmında çözüm videoları da vardır. Öğrenciler soruları çözüm videolarından izleyerek anlayabilirler ve kimseye ihtiyaç duymadan da üniversite sınavına hazırlanabilirler.

İnternetteki Soru Çözüm Grupları

Facebook gibi sosyal medya platformlarında soru çözüm grupları vardır ve üniversite sınavına evde hazırlananlar bu gruplara katılabilirler. Bu gruplarda öğrenciler yapamadıkları soruların fotoğrafını çekip paylaşırlar. Daha sonra da o soruyu çözebilen biri yorum veya mesaj olarak çözümün fotoğrafını çekip atar. Bu sayede imkansızlıklar yüzünden dershaneye gidemeyen biri, dershaneye gidenlerden geri kalmamış olur ve istediği hedefe ulaşabilir.

İnternetin yaygınlaşmasıyla bunun gibi birçok imkân doğdu ve artık insanlar neredeyse istedikleri her bilgiye ulaşabilirler. Bu sayede insanlar arasındaki eşitsizlik biraz daha dengelenmiş olur ve çeşitli imkanlara sahip olmayan insanlar da hayallerini gerçekleştirme yolunda ilerleyebilirler.

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.