Mutlu Olmak İçin Yapmanız Gerekenler.

Mutlu Olmak İçin Yapmanız Gerekenler.

MUTLU OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER.

Mutlu Olmak İçin Pratik Yollar.
Mutlu olmak, mutlu hissetmek, cümleleri her insanın hayatı boyu istediği ve ulaşmanın yollarının çok çetrefilli olduğunu düşündüğü bir olaydır.  Aslında içimizde var olan bu gücü çıkarmamız hiçte düşünüldüğü kadar engebeli, zor, engelli bir durum değildir. Bu yazımda aslında teoride çoğumuzun bildiği fakat hayatına uygulamadığı, uygulandığında mutluluk kelimesine doyabileceğimiz cümleleri ve düşünceleri paylaşacağım. Unutmayın mutlu olmak zor değil kaldı ki imkansız hiç değildir. Yaşam standartları mutluluğu belirleyen ölçüt değildir, bunu belirleyen sizin hayata karşı bakışınız ve hayat felsefenizdir. Hazırsanız ve hayatınızda burada öğrendiğiniz teorik bilgileri pratikte yaşamak istiyorsanız maddelerimize başlayalım. ?
1. Asla kimseye nefret duygularıyla bakmayın.
Bu durum çoğu zaman sizi olumsuz duygu ve düşüncelere sokabileceği için içinizde kin veya nefret dolu cümleler barındırmayın ve kendinizi böyle duygularla karşı karşıya bırakmamaya çalışın.
2. Çevrenizdekilerin statüsü veya kim olduğunun önemi olmadan her insana iyi davranın.
İyi davranışlar, iyi düşünceler insanda her zaman iyi durum ve olayları çağrıştırır ve as, üst ilişkisi olmadan kurulan bağ her zaman samimidir.
3. Karşınızda çıkacak problemlerin içerisinde sizlere avantaj olabilecek en küçük bir detayı bulmaya çalışın.
Olumsuz olaylardan veya durumlardan insanların öğrenebileceği tecrübeler olduğunu unutmadan hareket edin. Edinilen tecrübeyle sonraki kararınızda veya sonraki olaylarda tecrübelerinizden faydalanın.
4. Olduğunuz durum veya koşullardan sürekli isyan etmeyin.
Bulunduğunuz durum veya sahibi olduğunuz şeyleri küçük görüp olumsuz yönlerini ön plana çıkarmak yerine mutlaka olumlu yönlerinden pay çıkarın ve en verimli halde olduğunuz durumu mutluluğunuz için kullanın.
5. Hayalleriniz küçük olmasın.
Yapılan en başlı hatalardan bir tanesi budur. Hayal: Zihinde tasarlanan, canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen şey. İnsan zihninin sınırları yoktur ve mutlaka bir şey istiyorsanız ve hayal ediyorsanız hemen realiteyi işi içine koymanıza gerek yoktur. Hayatınızda olsa muhteşem olur dediğiniz şeylerin düşüncesini zihninizde bulundurun bu size zarar vermez aksine mutluluk depolamanıza bulunduğunuz koşulu daha ileriye taşımanız için mutlaka teşvik edici bir durum olur.
6. Hayattaki problemler ağlamak veya üzülmek ile çözümlenmez.
Karşınıza çıkmış veya çıkabilecek birden fazla durum veya olay olabilir bunların karşısında hemen yenilgiyi kabullenmiş ve çaresiz olduğumuzu düşünüp teslim olursan hayatımızdan tat almamaya başlarız. Mutlaka bulunduğunuz durumun veya olayın çözülmesini sağlayan bir çözümü vardır. Çözümü için rasyonel yollar arayın.
7. Kendiniz için yapmanız gerekenleri ertelemeyin ve bahaneler üretmeyin.
Hayata ilk başladığımız gibi unutmayın biz biriz ve tekiz sizden bir başkası yok. Bu düşünceyle hareket ederek hayatınızda kendini mutlu edebilecek veya daha rahat ettirebilecek şeyleri ertelemeyin, zaten yapılmaz bu zordur demeyin. Yapacağınız işe başlayın ve vizyonunuzdan dışarıya çıkmayın.
8. Bulunduğunuz zaman ve olayların tadını çıkarın.
Bulunulan zamanı ve mekanı çevrenizdekilerle bu an bir daha yaşanmayacakmışçasına yaşayın ve o an yaptığınız şeylere odaklanın. Piknikte dinlenmedeyseniz eğer orda günlük hayattaki problemlerinizden bahsetmeyin ve bulunduğunuz yeri ve zamanı yaşayın.
9. Zamanınızı kontrol edin.
Biyolojik saatinizi ayarlayın ve belirlenen zamanda uyanmayı ve belirlenen zamanlarda yapılması gereken işlerini yapın.
10. Kendinizi; hayatta en sevdikleriniz veya en nefret ettiklerinizle bir kıyasa sokmayın.
Her birey özeldir. Her insan tekdir. Her insan farklıdır. Unutmayın sizden bir başkası yok…!
11. Enerjisi yüksek, pozitif insanlarla daha çok zaman geçirmeye özen gösterin.
Tabi ki çevrenizde üzgün insanlarda olabilir bunlarla iletişimi kesin demek değil bu cümle. Aksine olayların, durumların pozitif özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışın ve bu düşünceye hakim olan insanlarla ortak paylaşımlarınızı artırın.
12. Yapacağınız veya yapmayı düşündüğünüz konu için kimseden bir onay veya kabullendirme düşüncesine girmeyin.
Yapacağınız veya yaptığınız iyi veya kötü bir şey için çevrenizdekilerin onayını beklemeyin. Başkalarının onaylayacağı şeyleri yapmak sizleri yoracaktır ve yaşamda kendi hayatınızı, kendi isteğinize göre yaşama hakkınızdan mahrum bırakacaktır. O yüzden mutlaka alacağınız bütün kararlarda kendi düşüncelerinizi ve kendiniz gerçekleştirin.
13. Yeni kişilerle tanışmaktan korkmayın, Yeni bir insan yeni bir hayattır.
Yeni kişilerle tanışmaktan korkmayın, yeni kişi demek yeni tecrübeler yeni bilgiler yeni mutluluklar demek olabilir. Mutlaka yeni insanlarla tanışın ve onların hayatlarındaki başarılarını dinleyin başarılarınızı aktarılarak mutluluklar paylaşılarak çoğalır.
14. Beslenme günlük hayatın devamında en önemli noktalardan biridir.
 Gün içerisinde neler yediğimiz önemli detayı oluşturuyor aşırı yenilen yağlı yiyecekler sağlık problemlerine yol açabileceği için mümkün olduğunca organik besinler almaya özen gösterin. Tabi ki dikkat etmemiz gereken konulardan biride muhakkak ölçülü beslenmemizdir. Gün içerisinde çok aç kalmakta duygusal olarak sizi yıpratabilir çok doygun hissiyatında olmakta.
15. Değiştiremeyeceğiniz şeylerin olabileceği realitesini unutmayın.
Hayatta muhakkak değiştiremeyeceğimiz durumlarda olacaktır kendimizi, gücümüzü bu konuda sonuna kadar bu durum ve olaylara karşı harcamak sizi mutsuz kılabilir dolayısıyla istisnai durumlarında farkına varıp ona göre aklımda kelimesiyle hareket edelim.
16. Her uyandığınızda kendiniz ve sevdikleriniz için bir şeyler isteyin.
Bu isteklerinizi gerçekleştirmek için muhakkak o gün küçükte olsa bir adım atın.
Unutmayın yukarıda yazılan teorik bilgileri okumak sizi mutlu etmeyecektir. Pratikte yaşadığınız anlarda ancak mutluluk merdivenlerine erişmiş olacaksınız. Hayatta çoğunlukla mutlu olmanız dileklerimle. ?
Onur AYDOĞDU
Psikolojik Danışman & Eğitim Uzmanı

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.