LYS Netleri Nasıl Yükseltilir? Lys Çalışma Taktikleri Nelerdir?

LYS Netleri Nasıl Yükseltilir? Lys Çalışma Taktikleri Nelerdir?

LYS Netleri Nasıl Yükseltilir? Lys Çalışma Taktikleri Nelerdir?

 

 

LYS netleri nasıl arttırılır ?, LYS mat netleri nasıl artar ?, YGS LYS netleri nasıl artar ? Üniversiteye girecek adaylarımız arasında bu soru yaygınca sorulmaktadır. Bu konumuzda sizlere işin en özet halini sunacağız. Adaylara vereceğimiz tavsiyelerimiz ile derecesine göre %10 ile %20 arasında netlerde artışı görebileceksiniz. Öncelikle yapmanız gereken bu önerileri dikkat almak ve sınav […]

 

LYS netleri nasıl arttırılır ?, LYS mat netleri nasıl artar ?, YGS LYS netleri nasıl artar ? Üniversiteye girecek adaylarımız arasında bu soru yaygınca sorulmaktadır. Bu konumuzda sizlere işin en özet halini sunacağız. Adaylara vereceğimiz tavsiyelerimiz ile derecesine göre %10 ile %20 arasında netlerde artışı görebileceksiniz. Öncelikle yapmanız gereken bu önerileri dikkat almak ve sınav yaşamınız boyunca uygulamanız olacaktır.

Adayların sınava hazırlık dönemin izleyecekleri yol ve yöntemler daha önce ki rehber öğretmenleri tarafından verilmesi gerekmektedir. Burada ki yöntemlerden bazılarını hayatınızda uyguladığınızı tahmin ediyoruz. Fakat her adayın çalışma hayatı bir olamayacağında genel bütün bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

– Sınava hazırlanan adayların hangi konulardan kaç soru çıkacağı, hangi ünitelerde ne tip soruların geldiği ve farklı soru tiplerinin çözüm yöntemleri konusunda bilgiler almalıdır. Bu bilgiler kapsamında sınava bu programa hazırlanmaları gerekmektedir.

– Sınavlara hazırlıkta en çok dikkat edilmesi gereken nokta heyecan faktörüdür. Kesinlikle heyecanlı olmayınız. Diğer bir faktör acelecilik, dikkatsizlik ve ben biliyorum faktörüdür. Bunu faktörleri kesinlikle üstünüzden atmanız gerekiyor.

 

– Bilmediğiniz sorularda direk olarak cevap vermek yerine mantıklı düşünerek ve şıkları eleyerek doğru yapma ihtimalinizi yükseltirsiniz. Bu sizin diğer konularda ki bilgilerinize kalmıştır.

– Soruyu doğru okumak her zaman önemlidir. Doğru okunan her soru size 1 puan kazandıracaktır. Eğer bir harfi ya da bir kelimeyi yanlış okumanız veya anlamanız halinde doğru olarak bildiğiniz soru yanlış olacaktır. Altı çizgili ve kalın işaretlenmiş soruları dikkatli okumanız yarar var.

 

– Sınavlarda farklı kaynaklar kullanmanız yarar var. Farklı soru tiplerini incelemek başarı oranını %10 etkilemektedir. Önemli olan herkesin bildiği soruyu yapmak yerine, çok az kişinin bildiği soruyu bilmektir. Bu sebeple farklı soru tipleri üzerinde yoğunlaşın.

– Bildiğiniz konudan başlamalı ve bir soruda fazla zaman kaybetmemelisiniz. Bu yüzden evde veya okulda deneme çözerken kesinlikle kendinize süre tutun. Her soruya ortalama harcadığınız süreyi hesaplayın. Eğer çıkan sonuç sınav süresini geçiyor ise, sorularda fazla zaman kaybetmeyin. Üniversite sınavına giren adayların %60’ı sınavın süresini yetiştirememekle yakınmaktadır. Bu faktörü asla unutmayınız.

Genel itibariyle anlatmak istediklerimiz bunlarla sınırlı değildir. Yine bu konularla ilgili siz değerli öğrencilerimize bilgiler vereceğiz.

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.