Haftalık Tekrar Nasıl Yapılır?

Haftalık Tekrar Nasıl Yapılır?

Haftalık Tekrar Nasıl Yapılır?

 

Haftalık Tekrar Nasıl Yapılır? Bir önceki yazımızda da bahsettiğimiz gibi, tekrar olmadığı sürece, çalıştıklarınızın %70’i boşa gidecek ve siz elinizde kalan, küçük kısım sayesinde başarıyı yakalamaya çalışacaksınız. Günde 10 saat çalışıp, 3 saat çalışmış kadar başarı elde edeceksiniz. Başarılarınızın tam olarak karşılığını alabilmek için; tekrarları ihmal etmeyin. Düzenli olarak yapacağınız günlük tekrar ile bilgilerinizin büyük […]

 

Haftalık Tekrar Nasıl Yapılır?

Bir önceki yazımızda da bahsettiğimiz gibi, tekrar olmadığı sürece, çalıştıklarınızın %70’i boşa gidecek ve siz elinizde kalan, küçük kısım sayesinde başarıyı yakalamaya çalışacaksınız. Günde 10 saat çalışıp, 3 saat çalışmış kadar başarı elde edeceksiniz. Başarılarınızın tam olarak karşılığını alabilmek için; tekrarları ihmal etmeyin.

Düzenli olarak yapacağınız günlük tekrar ile bilgilerinizin büyük kısmını taze tutmuş olacaksınız. Haftalık yapacağınız tekrar ise; günlük tekrardan daha kapsamlı olacak ve arada unuttuğunuz bilgileri toptan tazeleyecektir.

 

 Haftalık tekrar ederken, bütün notlarınızı birer kere en baştan okuyun. Biyoloji dersinden yapamadığınız ve çözümünü öğretmenlerinizden öğrenmiş olduğunuz soruları saklayın, haftalık tekrarlarınızda bu soruların üzerinden geçin. Son olarak da, her tekrarını yapmış olduğunuz konudan en az 20 soru çözün. Bunun için kendinize tekrar kaynakları edinebilirsiniz. Her konuya ait 10 testi olan bir kaynak, sizin 2,5 aylık tekrarınız için yeterli olacaktır.

Haftalık tekrarınızı yapmak için, haftanın bir gününü yalnızca tekrar için ayırın. Bu günü mümkün ise; pazar günü seçim. Pazar günü yoğun bir temponuz var ise; farklı bir gün de olabilir. Tekrar gününüzde, tekrardan başka farklı bir ders çalışmayın. Yalnızca tekrarınızı yapın ve hafif bir çalışma temposu içerisinde, gününüzü tamamlayarak, sonraki günler için enerji depolayın.

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.