Günlük Tekrar Nasıl Yapılır?

Günlük Tekrar Nasıl Yapılır?

 

 

Pek çok öğrenci, konu çalışmalarını düzenli olarak yapması ve soru çözmesine rağmen, istediği başarıya ulaşamamaktadır. Bu sorunun en büyük nedeni, tekrar eksikliğidir. Bir konuya ne kadar çalışırsanız çalışın, tekrar yapmıyorsanız ya da yanlış yöntem ile tekrar yapıyorsanız, çalışmalarınızdan verim almanız mümkün olmayacaktır. Günlük, haftalık ve aylık tekrar ile başarıya ulaşmanız çok daha kolay olacaktır. 

 

 

 

Pek çok öğrenci, konu çalışmalarını düzenli olarak yapması ve soru çözmesine rağmen, istediği başarıya ulaşamamaktadır. Bu sorunun en büyük nedeni, tekrar eksikliğidir. Bir konuya ne kadar çalışırsanız çalışın, tekrar yapmıyorsanız ya da yanlış yöntem ile tekrar yapıyorsanız, çalışmalarınızdan verim almanız mümkün olmayacaktır.

Günlük, haftalık ve aylık tekrar ile başarıya ulaşmanız çok daha kolay olacaktır. Bu yazıda yalnızca günlük tekrar anlatılacaktır. Günlük tekrarlarınız, gün boyu çalışmış olduğunuz konuların, en verimli şekilde belleğinizde yer etmesi büyük önem arz eden bir çalışmadır. Sabah okula gidiyorsunuz, ardından dersaneye, son olarak ise; eve geliyor ders çalışıyorsunuz.

 

Yoğun bir temponuz olduğu kesin. Bu neden ile öğrenciler zaman içerisinde tekrarları ihmal etmeye başlıyor. Oysa, tekrarı ihmal etmeyen öğrenci çalıştığı 4 saat ile, 10 saat çalışıp, düzenli  tekrar yapmayan öğrenciden, bir adım önde olacaktır.

 

 

Günlük tekrarlarınızı yapmak için; kendinize 1,5 saat zaman ayırın. Bu tekrarları yaparken, öncelikle okul ve dershanede yaptığınız konular ile başlayın. Derste not tutun ve çalışmalarınızı bu notlar üzerinden yapın. Tekrar demenin, saatlerce çalışmak demek olmadığını unutmayın. 1 saatlik çalışma için 5 dakikalık bir tekrar yeterli olacaktır. Bu zamanda, notlarınızı 1 kere okursanız, tekrarınızı yapmış ve belleğinizdeki bilgilerin %80 kalıcılığa ulaşmasını sağlamış olursunuz.

Tekrar yaptıktan sonra, mümkün mertebe teknolojik aletlerin başında zaman geçirmeyin ve dikkat dağıtıcı müzikler dinlemeyin.

 

Tekrarınızı Uyurken Yapın

Günlük çalıştığınız konuları not çıkardıktan sonra, ses kaydı ile notlarınızı telefonlarınıza aktarabilirsiniz. Uyumadan önce bu kaydı açmanız, tekrarı konusunda size zaman kazandıracaktır. Ayrıca uyurken öğrenme tamamen bilimsel bir olaydır.  Siz uyurken de bu kaydın çalması, uyandığınız zaman bilgilerinizin zihninizde daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

 

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.