DGS Nasıl Kazanılır ? Uzmanından Öneriler
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu sene 23 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak. Adayların sınav süresi yaklaşırken hazırlık rehberimiz de DGS nasıl kazanılır ? DGS’ye nasıl çalışırım ? DGS’yi kazanmak için ne gerekli gibi soruları birlikte değerlendireceğiz. onuraydogdu.com ailesi olarak dikey geçiş sınavına girecek adaylara şimdide başarılar dileriz. Meslek yüksek okulunu bitiren adaylar için 4 yıllık.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu sene 23 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak. Adayların sınav süresi yaklaşırken hazırlık rehberimiz de DGS nasıl kazanılır ? DGS’ye nasıl çalışırım ? DGS’yi kazanmak için ne gerekli gibi soruları birlikte değerlendireceğiz. Sınav Sistemleri ailesi olarak dikey geçiş sınavına girecek adaylara şimdide başarılar dileriz.
Meslek yüksek okulunu bitiren adaylar için 4 yıllık fakülte mezunu olabilmeleri için yapmaları gereken sınava girerek istediği bölümü bitirmek olacaktır. Özellikle MYO son sınıf öğrencileri ve yeni mezun öğrenciler bu sınavı ciddi anlamda önemserler. Sizlerde sınava kısa bir süre kala hazırlığınız yapmadıysanız burada vereceğimiz bilgiler işinize yarayabilir. Kısa zaman çok yol almak istiyorsanız, önerilerimizi dikkat almanızı tavsiye ediyoruz. Peki DGS nasıl kazanılır ?
Dikey sınavına girecek adayların öncelikle kendilerine hedef koymaları gerekmektedir. Bu hedef doğrultusunda ne gerekiyorsa planlı bir şekilde çalışmaları bu işin ilk kuralları arasındadır. Plan nasıl hazırlanır ? İşte burada sizlerle paylaşacağımız önerileri hem planlı bir ders çalışma programı deneyimi kazanmış olacak, hem de netlerinizi yükseltme konusunda önerilerimizi inceleye bileyecek siniz.
DGS için ders çalışma programı
Ders programından önce kendinize hedef koyun. O hedefe ulaşmak için tüm basamakları çıkmaya başlayın.
Dikey geçiş sınavına hazırlanan öğrenciler için planlı ders çalışma çok önemlidir. Hele de son günlerde denemeleri arttırma ve farklı soru tipleri üzerinde yoğunlaşma sınavda kazanılacak bir altın değerindedir. Her işin bir kuralı olduğu gibi ders çalışmanın da bir kuralı vardır. Ders çalışmanın kurallarını sıralamak gerekirse;
- Öncelikle planlı ders için konu anlatımı çok önemlidir. Kişi kendi ders çalışacak ise anlamadığı yerleri mutlaka bir öğretmene göstermesi gereklidir. Konuyu iyi kavramalı ve bir daha dönüş yapmamak üzere hafızaya yerleştirmesi gerekiyor.
- Sabır ve azim bu işin diğer kuralları arasındadır.
- Kesinlikle “Ben bu konuyu biliyorum.” denilmemelidir.
- Gerekirse konunun özeti çıkarılmalı ve hemen ardından test sorularıyla pekiştirilmelidir.
Test Çözümleri ve Sorular
Konu tekrarlarının ardından testleri mutlaka çözün. Çözemediğiniz soruları internet ortamında veya bire bir olarak öğretmenlerinize gösterin. Böylece akılda kalan sorulara cevaplar bulabilirsiniz. Ayrıca farklı sorular üzerinde de çalışmanız ve görmeniz size çok katkı sağlayacaktır.
Farklı denemeler çözmeye çalışın
Ne kadar farklı deneme çözerseniz, soru tipleri üzerinde yoğunlaşırsınız. Diyelim ki karekök konusunu bitirdiniz. Sadece kalıplaşmış sorular üzerinde çalıştınız. Sınavda veya deneme karşınıza kalıpların dışında zor bir soru gelirse, takılma şansınız çok çok yüksektir. Bu yüzden farklı denemeler çözerek bu açıklarınızı kapatabilirsiniz. Unutmadan belirtelim her denemeyi değil, bilinmiş kaliteli denemeler çözmeye özen gösterin.