Aylık Tekrar Nasıl Yapılır?

Aylık Tekrar Nasıl Yapılır?

Önceki yazılarımızda, günlük ve haftalık tekrarın, nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmiştik. Günlük ve haftalık tekrarlarını yapmış olan öğrenci, aylık tekrarını da yaparak, çalıştığı konulardan, en çok verimi almayı garantilemektedir. Aylık Tekrarlar Ne Kadar Sürede Yapılmalı? Bu tekrarın, günlük ve haftalık tekrarlardan daha kapsamlı olması gerekmektedir. Bu neden ile aylık tekrarlarınızı farklı günlere bölmeniz, faydanıza olacaktır. 

 

 

Önceki yazılarımızda, günlük ve haftalık tekrarın, nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmiştik. Günlük ve haftalık tekrarlarını yapmış olan öğrenci, aylık tekrarını da yaparak, çalıştığı konulardan, en çok verimi almayı garantilemektedir.

Aylık Tekrarlar Ne Kadar Sürede Yapılmalı?

  • Bu tekrarın, günlük ve haftalık tekrarlardan daha kapsamlı olması gerekmektedir. Bu neden ile aylık tekrarlarınızı farklı günlere bölmeniz, faydanıza olacaktır. Bu bölge işini kendiniz için en uygun olacak takvime göre yapmanız gerekse de, size önerimiz;
  • Ayın son haftasının 2-3 gününü tamamen aylık tekrarlarınıza ayırın. Bu sürede, o ay içerisinde çalıştığınız tüm konuların yanı sıra, sene içerisindeki konuların da yüzeysel olarak tekrarını yapın. Bu esnada, eğer eksik olduğunuz bir konu hissederseniz, tekrar çalışılmak üzere çalışma programınıza ekleyin.
  • Haftalık tekrarınızı yapacağınız günler de, aylık tekrarlarınızın bir kısmını yapın. Böylelikle, hem parçalara ayırarak kendinizi yormamış olacaksınız, hem de yapmış olduğunuz tekrarlar, sizin için daha verimli bir hal almış olacaktır.

Tekrar Nasıl Yapılmalı?

  • Aylık tekrarlarınızı yaparken, öncelikle kendi hazırlamış olduğunuz notları bir  kere okuyun.
  • Ardından, çalışmış olduğunuz kitaba göz gezdirin. Böylelikle yalnızca notlarınızdaki bilgileri değil, notlarınıza yazmamış olduğunuz bilgileri de hatırlamış olursunz.
  • Tekrarını yapmış olduğunuz konulara ait, birer test çözün.
  • Son olarak ise; konuların tamamını bitirmemiş dahi olsanız, deneme çözün. Çözdüğünüz deneme ile çalışmış olduğunuz konularda ki eksikliklerinizi görmenizin yanı sıra, yeni çalışacağınız konulara ait soru tiplerini görerek, bilinç altınızda biriktirirsiniz. Böylelikle konu çalışması yaparken, karşılaşmış olduğunuz soru tarzlarını, aklınızda daha kolay tutarsınız. Ayrıca; deneme çözerken, ilk başlangıç noktanızı gördüğünüz için, her deneme sonrasında artan net sayılarınızı ve puanlarınızı görmek, sizin için büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.