Önceki yazılarımızda, günlük ve haftalık tekrarın, nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmiştik. Günlük ve haftalık tekrarlarını yapmış olan öğrenci, aylık tekrarını da yaparak, çalıştığı konulardan, en çok verimi almayı garantilemektedir. Aylık Tekrarlar Ne Kadar Sürede Yapılmalı? Bu tekrarın, günlük ve haftalık tekrarlardan daha kapsamlı olması gerekmektedir. Bu neden ile aylık tekrarlarınızı farklı günlere bölmeniz, faydanıza olacaktır.
Önceki yazılarımızda, günlük ve haftalık tekrarın, nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmiştik. Günlük ve haftalık tekrarlarını yapmış olan öğrenci, aylık tekrarını da yaparak, çalıştığı konulardan, en çok verimi almayı garantilemektedir.
Aylık Tekrarlar Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Bu tekrarın, günlük ve haftalık tekrarlardan daha kapsamlı olması gerekmektedir. Bu neden ile aylık tekrarlarınızı farklı günlere bölmeniz, faydanıza olacaktır. Bu bölge işini kendiniz için en uygun olacak takvime göre yapmanız gerekse de, size önerimiz;
- Ayın son haftasının 2-3 gününü tamamen aylık tekrarlarınıza ayırın. Bu sürede, o ay içerisinde çalıştığınız tüm konuların yanı sıra, sene içerisindeki konuların da yüzeysel olarak tekrarını yapın. Bu esnada, eğer eksik olduğunuz bir konu hissederseniz, tekrar çalışılmak üzere çalışma programınıza ekleyin.
- Haftalık tekrarınızı yapacağınız günler de, aylık tekrarlarınızın bir kısmını yapın. Böylelikle, hem parçalara ayırarak kendinizi yormamış olacaksınız, hem de yapmış olduğunuz tekrarlar, sizin için daha verimli bir hal almış olacaktır.
Tekrar Nasıl Yapılmalı?
- Aylık tekrarlarınızı yaparken, öncelikle kendi hazırlamış olduğunuz notları bir kere okuyun.
- Ardından, çalışmış olduğunuz kitaba göz gezdirin. Böylelikle yalnızca notlarınızdaki bilgileri değil, notlarınıza yazmamış olduğunuz bilgileri de hatırlamış olursunz.
- Tekrarını yapmış olduğunuz konulara ait, birer test çözün.
- Son olarak ise; konuların tamamını bitirmemiş dahi olsanız, deneme çözün. Çözdüğünüz deneme ile çalışmış olduğunuz konularda ki eksikliklerinizi görmenizin yanı sıra, yeni çalışacağınız konulara ait soru tiplerini görerek, bilinç altınızda biriktirirsiniz. Böylelikle konu çalışması yaparken, karşılaşmış olduğunuz soru tarzlarını, aklınızda daha kolay tutarsınız. Ayrıca; deneme çözerken, ilk başlangıç noktanızı gördüğünüz için, her deneme sonrasında artan net sayılarınızı ve puanlarınızı görmek, sizin için büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.