Teog Soruları Ne Zaman Paylaşılacak? Teog Sorularına Nasıl İtiraz Edilecek?

Teog Soruları Ne Zaman Paylaşılacak? Teog Sorularına Nasıl İtiraz Edilecek?

Teog Soruları Ne Zaman Paylaşılacak? Teog Sorularına Nasıl İtiraz Edilecek?

TEOG 2. dönem sınavlarının ilk oturumları bugün gerçekleşti. Saat 09.00’da başlayan sınavlar, 12.00’da sona erdi. Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavlarında ter döken öğrencilerin beklediği açıklama ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. TEOG soruları ve cevaplarının açıklanacağı tarih MEB’in sosyal medya hesabında duyuruldu.

 

TEOG Türkçe, Matematik, Din Kültürü soru ve cevapları, sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. TEOG 2 1. oturum soruları ve cevapları araştırmasını gerçekleştiren öğrenciler, Din Kültürü, Türkçe, Matematik alanlarında girdikleri soruları görmek istedi. Peki, TEOG 2, 1. oturum Türkçe, Matematik, Din Kültürü soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler!

SORULAR YAYIMLANDIĞINDA BU ADRESTE BULABİLİRSİNİZ

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?
MEB tarafından yapılan 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği ikinci dönem TEOG sınavının soru ve cevapları ile çözüm videoları 27 Nisan’da EBA’da yayımlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sosyal medya hesabı üzerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının soru cevap ve çözümlerinin 27 Nisan saat 14.00’dan itibaren EBA’da yayımlanacağını duyurdu.

Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait merkezi ortak sınav soru ve cevapları yazılı olarak, çözümleri ise derslerin branş öğretmenlerinin anlatımlarıyla video olarak yayımlanacak.

Tüm sınavlara ait soru ve cevaplar pdf ortamında yazılı olarak 27 Nisan saat 14.00’te www.eba.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanacak. Bu saatten sonra da sınavlara ait soru çözüm videoları yapımlarının tamamlanmasının ardından www.eba.gov.tr adresinde yayımlanacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?
Sınav sorularında bir yanlışlık olduğunu düşünen öğrenciler, sorulara, sonuçlara ve cevap anahtarlarına itirazlarını gerçekleştirebilecek. İşte, sınav itirazı hakkında yapılması gereken işlemler;

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on)günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.d. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

 

 

 

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.