Ders Çalışamıyorum Ne Yapmalıyım?

Ders Çalışamıyorum Ne Yapmalıyım?

Ders Çalışamıyorum Ne Yapmalıyım?

 

 

Mustafa Fatih Dündar – Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi

Öncelikle ne yapmalıyıma değil ne yapmamalıyıma bakalım.Sonra yapılması gerekenlere geleceğiz.Çünkü insan önce hatalarını bilmeli sonra doğruları yapabilmelidir. Önce yasaklardan kaçınacaksın sonra gerekli olanları yapacaksın.Yasak deyince gözünüz korkmasın basit ama önemli bir kaç noktaya değineceğim ?

1)Ertelemeyin

En kolay psikolojik kaçış yöntemi ertelemektir. Beynimiz bir sorunu çözmekten kaçmak için bizi ertelemeye iter. Aslında bu beynimiz değil , içimizdeki tembellik duygusudur.Hayır tembel değilsiniz , içinizde sizi tembelliğe iten bir his var.Onu kırmalısınız ve zamanında planladığınız şekilde yapmalısınız.Bunun için programlar hazırlayabilirsiniz:

(Programla ilgili yazıyı okuduktan sonra geri bu yazıya dönüp kaldığınız yerden devam etmelisiniz ? )

2)Ertelemek için sebep: Bahaneler

 

Ertelemek için sebep üretmek yani bahaneler bulmak yerine hemen işe koyulmaya başlayın. Bahaneler bularak kendinizi kandırmanıza gerek yok. Yukarıdaki yazımızı okuyarak program hazırladıysanız bahanelere de kapılmadan programa uymaya bakın.

3)Uyku düzensizliği

Bunun için uzunca tavsiyeler yazmak yerine size sitemizdeki rehberlik ve tavsiye yazılarından ikisini tavsiye edeceğim :

4)Olumsuz Cümle ve Kelimeler den Kaçının

Negatif olmamalıyız. Olumsuz içerikli cümle ve kelimelerden kaçınmalıyız. Nasıl yani derseniz örneğin sinirlenme yerine sakin ol demeleyiz çünkü insan beyni olumsuz ekinden ziyade kelimenin kökünü alr sinirlen-me kelimesinden sinirlen kısmını alır ve bilinçaltına işler.Ancak biz sakin ol dersek hiçbir sotrun olmaz. İstenilen sonuca ulaşmış oluruz.Bu sadece bir örnekti.Siz de bunu ders çalışma hayatınızda uygulayabilirsiniz.

 

Evet arkadaşlar şimdi neler yapmamız gerektiğine bir bakalım.Yukarıdaki önlemleri aldıktan sonra ders çalışma için yapılması gereken noktalara gelelim:

1)Kendini Bil

Kendini keşfetmelisiniz. Biz kendimizi bilirsek neler yapabileceğimizi de biliriz. İnsan önce nelr yapabileceğini bilmeli sonra o bilgisini uygulamaya dökmelidir. Neler yapacağını, ne kadar yapabileceğini bilmelisinin. Kendi gücünü bildikten sonra seni kimse durduramaz. Kendin bile durduramazsın.

2)Sıralamaya bak,Puan önemli değil

Üniversiteye yerleşirken puan hesaplarının öneminden ziyade sıralamaya göre yerleşiyorsunuz.Yani şu puanı yapacağım hedefi yerine şu sıralamayı yapacağım hedefi her zaman daha iyidir. Sıralama hesaplama özelliğindeki PUANGO sitemize uğrarsan deneme sınavlarını sıralama olarak değerlendirme imkanı yakalarsın ?

 

3)Başaracağım demelisin 

Başaracağım demek sizi motive edecek ve beyninize olumlu uyarılar gönderecektir.Yani başarmayı beyninize kodlamış olursunuz.Pozitif cümleler ve kelimeler kullanırsanız bilinçaltınızda pozitif olur. Bu da sizi olumlu yönde etkiler.

Kaynak:üniversitego

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.