YGS Kolay Fizik Kitap Tavsiyeleri (2017-2018)

YGS Kolay Fizik Kitap Tavsiyeleri (2017-2018)

YGS Fizik kitap Tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar, bugün sizler ile günümüz’ün en zehir zemberek dersi olan “fizik” dersine dair kaynak incelemelerini gerçekleştireceğiz.

Az önce bahsettiğimiz gibi fizik dersi genel olarak zorlanılan bir ders. Fizik dersi emek isteyen bir ders, 1 saatlik bir çalışma ile ne yazık ki bütün sorular çözülemiyor. Fizik dersinde başarılı olmanın en önemli etkenlerinden biri seviyeinize uygun bir kaynak seçebilmektir. (Tabii çalışmaya karar vermek de önemli neticede çalışmak istemiyorsak niye kitap alalım? 😀 )

Lafı uzatmadan hemen kaynaklarımıza geçelim..

 

1) Antrenmanlarla fizik

antrenmanlarla fizik ile ilgili görsel sonucu
YGS Fizik
 
Genel olarak antrenman yayıncılık güzel bir yayın evi, özellikle “matematik” kitapları çok başarılı, fizik kitapları da az biraz bu nasipten payını almış. Antrenmanlarla fizik kitabı’nın fiyatı gerçekten uygun, konu anlatımları genel olarak hikayeler ile desteklenmiş öğrenciyi sıkmamaya onu verimli bir şekilde çalışmaya yöneltiyor. Tasarım yönünden de antrenmanlarla fizik kitabı başarılı diyebiliriz, ancak bu iş tabii ki kitabın renkli baskı olmasıyla olmuyor siz gayret etmedikten sonra kitap altın kaplamada olsa size bir fayda sağlamıyor ne yazık ki 😀
 

2)  40 seansta fizik

40 seansta fizik ile ilgili görsel sonucu
YGS Fizik
İncelemeye başlamadan önce belirtmek istediğim nokta şu “bu kaynak gerçekten güzel bir tasarıma sahip”, okyanus yayıncılık gerçekten güzel bir kaynak meydana getirmiş, soruların çözümlü olması da işin cabası, okyanus yayınları ayrıca çok müthiş bir ayrıcalığı da öğrencilere sunuyor, peki nedir bu ayrıcalık? “Okyanus yayınları bütün kitapları hiç bir kısıtlamada olmadan web ortamında bizlere ücretsiz sunuyor“. Sisteme buradan ulaşabilirsiniz,
bu kaynağın tek negatif yönü fiyatı, 2017 yılında bu kaynağı işlerden 40 lira gibi bir ücrete satın aldım, açıkcası bu fiyata eş değer bir kaynak olduğunu düşünüyorum okyanus yayınları gerçekten başarılı bir kaynak yapmış.
 
3) Karekök fizik 0
karekök fizik 0 ile ilgili görsel sonucu
YGS Fizik

     

 
Bu kaynağı alırken lütfen kapataki “0” ibaresine aldanmayın, değil çünkü 😀 karekök yayınları güzel kitaplara sahip ancak ben “0” serisini genel olarak başarılı bulmuyorum, soruları güzel ama sorun şu kaynakda sorulan sorular konu anlatımında ne yazık ki yeterli şekilde anlatılmamış, köşe taşı tarzı soruları çözmüşler ancak konuya dair farklı soru sayısı çok fazla. Ne yazık ki sorular çözümlüde değil, bu kaynak aslında özel ders için birebir çünkü yanınızda bir öğretmen ile çözerseniz ancak bu kaynağı bitirebilirsiniz. Tasarım yönünü beğendim karekök yayınları güzel kitap tasarımlarına sahip, ancak bu kitabın konu anlatımında hikayeler ile pekiştirme vb şeyleri beklemeyin, kitap’ın gayet ciddi bir dili var. Bunların dışında fiyat yönünden de bu kaynak biraz eksili 🙁 2016 da 33 tl gibi bir ücrete satın almıştım.
 
Tabii ki fizik dersi sadece kitapla olmaz, genel olarak fizik dersi için imkanınız varsa özel ders almanız daha faydalı olur, unutmayın fizik dersi ilgi merak işidir, zorla yapılabilecek bir ders değil fizik, kesinlikle istemeyerek bu derse başlamayın, çok zorlanırsınız tahmin edemeyeceğiniz türde soru kalıpları var. 
 
Bir başka makalede görüşmek dileği ile esen kalın… 🙂
 
Unutmayın! Bütün sorularınızı buradan bize iletebilirsiniz.
 
 
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.