LYS için başvurularda son tarih 17 Nisan

LYS için başvurularda son tarih 17 Nisan

Üniversiteye girişin ikinci adımı olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurular başladı. Başvuruların erişime açılmasıyla birlikte AİS sisteminde yoğunluk meydana geldi.LYS için başvurularda son tarih 17 Nisan

Geçtiğimiz 12 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçlarına göre, bu yıl 1 milyon 506 bin 479 aday, baraj puanı 180’i aşarak LYS’ye başvuru hakkı elde etti. Adaylar, LYS için başvurularını 17 Nisan’a kadar ÖSYM’nin internet adresinden yapılabilecek. Ücret ödeme için son gün ise 18 Nisan.

AYRI AYRI BAŞVURU

Adayların LYS’de önlerine gelecek 5 sınav için, ayrı ayrı başvuru yapması gerekiyor.

Her bir oturumun ücretiyse 40 TL. Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adaylara 2017-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri öneriliyor.

LYS’lerin sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak.

15 DAKİKA KURALINA DİKKAT

Bu arada ÖSYM, LYS adaylarını ‘15 dakika kuralı’ için de uyardı.

Yapılan açıklamada, “Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda 09.45’ten sonra; saat 14.30’daki sınavlarda 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır” denildi.

Ayrıca 2017 LYS’ler de kısa cevaplı soruların da yer alacağı hatırlatılarak, “Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır” denildi.

Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.