YGS’de Hatalı Soru İddiası!?

YGS’de Hatalı Soru İddiası!?

YGS’de Hatalı Soru İddiası!

 

 

YGS Türkçe’de 13. sorunun hatalı olduğu birçok kişi tarafından medyaya yansıdı.

Söz konusu olan soruda, sözcüğün türü soruluyor. C şıkkında iki sözcük, tür olarak aynı görevde olmasıyla beraber, B şıkkında ‘yalnız’ sözcükleri zarf olarak görev yapmaktadır. ÖSYM, bunlardan birini zarf birini ise edat olarak düşünmüştür. Yazım yanlışı olan sorular hazırlanırken, TDK esas alınmıştır. Bu kaynağı kabul ederken, soru yazarları kaynağa bakmayı unutmuş.

13. Türkçe Sorusu İptal Olacak Mı?

 

TDK sitesinde, sözlüğü açarsak ‘yalnız’ sözcüğünün hangi anlamda zarf, sıfat, bağlaç görevini sağladığı görülür. Eskiden ‘yalnız’ sözcüğünün ‘sadece’ anlamı verdiğinde edat olarak verildiğini, TDK bunun zarf olarak kullanılmasının ardından değiştiğini gösterdi. Notlarımızı ona göre güncelleyerek yansıtabiliyoruz. Ama, fakat, oysa, gelgelelim gibi kelimelerin önceden noktalı virgül kullanıldığı biliniyordu. TDK bunu kaldırınca, ÖSYM bu soru tiplerini metinlerinde kaldırdı.

ÖSYM’nin bu soruyu inceleyip iptal olması vazgeçilmez olmuştur.

 

TDK sitesini takip ederek, güncele dikkat eden soru yazarlarının bu soruyu kaçırdığı belirtiliyor. Öğrencilerin hakkı yenilmemesi için bu sorunun kesinlikle iptal olması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak:alıtı

 

 

 

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.