Besyo’da YGS mi LYS mi ÖSYM Açıkladı ! Besyo Yetenek Sınavı ile mi öğrenci alacak,

Besyo’da YGS mi LYS mi ÖSYM Açıkladı ! Besyo Yetenek Sınavı ile mi öğrenci alacak,

Besyo’da YGS mi LYS mi ÖSYM Açıkladı !

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği YGS ile mi LYS ile mi alacak. ÖSYM resmi açıklama yaptı.

Besyo’da YGS mi LYS mi ÖSYM Açıkladı !

Yök’ün yaptığı öğretmenlik programlarına YGS den alınmayacak açıklamasından sonra ortada büyük bir karmaşa çıktı. Çıkan karmaşa Besyo sınavları için YGS mi yoksa LYS mi olacağıydı.

O günden beridir yaptığımız açıklamalarla yetenek sınavlarının YGS ile yapılacağını söylememize rağmen resmi bir açıklama olmadığı için herkesin aklında soru işareti oluyordu. Şimdi ise ÖSYM den beklenen o resmi açıklama geldi. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda neler açıklanmış hep birlikte bakalım:

AÇIKLAMA 1.

“ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YGS’ye girmeleri zorunludur.”

Bu açıklamadan öncelikle YGS sınavına girilmesi gerektiğini anlayabiliriz. Yani yetenek sınavına girecek adayların kesinlikle YGS sınavına girmesi gerekmektedir.

AÇIKLAMA 2.

“Özel yetenek sınavı gerektiren programlar Tablo 5’te yer almaktadır.  Tablo 5’te yer alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için 2017-YGS’ye girmiş ve 2017-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almış olmak gereklidir. Bu programlardan her birine, puan türünde sınırlandırma yapılmadan ve en az kaç puan almış olan adayların başvurabileceklerine başvuru öncesinde sınavı yapacak ilgili yükseköğretim kurumunca karar verilerek, bu karar basın-yayın organlarıyla adaylara duyurulacaktır.”

Bu açıklamadan da yetenek sınavlarına girebilmek için YGS puanlarının yettiğini ve en az 150 alınması gerektiğini anlıyoruz. Ayrıca hangi bölümlerin YGS ile alınacağı da TABLO 5 de açıklamıştır. İsterseniz şimdi de TABLO 5 e göz atalım.

TABLO 5

BESYO LYS Mİ YGS Mİ

Bu açıklamalar ışında sonuç olarak şu karara varıyoruz:

BESYO YETENEK SINAVLARI YGS PUANLARI İLE YAPILACAKTIR.

kaynak:sporbilimciyiz.

Yazar
Onur Aydoğdu
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.