2017 Ygs Sınavı Zormuydu Kolay mıydı?

2017 Ygs Sınavı Zormuydu Kolay mıydı?

2017 Ygs Sınavı Zormuydu Kolay mıydı?

 

Üniversite hayali kuran gençlerin ilk sınavı olan YGS 12 Mart 2017 tarihi ile gerçekleşti. Peki 2017 YGS soruları kolay mıydı zor muydu? ÖSYM sonuçları ne zaman açıklayacak gibi soruların cevabını bu yazımızda sıcağı sıcağına vereceğiz.

 

Bu senin sorularını analiz etmeden önce geçen seneyi ufacık bir şekilde hatırlayalım. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen YGS oldukça basit diyebileceğimiz kıvamdaydı. Türkçe ve Matematik sorularında 2015 yılı baz alındığında bariz soru zorluğunun düştüğünü hatırlarsanız belirtmiştik. Bu durumun yanında Sosyal Bilgiler için bir hayli sıkıntılı bilgi sorularının olması bu yıl için öğrencilere yorum yerine bilgi soruları mı gelecek şeklinde şüpheleri aklımıza getirdi. Bunun dışında yine Fen bilgisi noktasında beklenilen şekilde pek bir zorluk yoktu. Yani genel itibari ile 2016 ygs kolaydı diyebiliriz.

Peki 2017 YGS kolay mıydı?

Bu yıl gerçekleşen sınavda ilk defa okula öğrencilerin alınma saatinde sınır belirlendi ve yine değişen konular oldu. Ayrıca açık uçlu sorular öncesinde de belirttiğimiz gibi YGS’de karşımıza çıkmadı.

Bu yenilikler arasında özellikle 9.45 kuralına sosyal medyada çığ gibi tepkiler büyüyor, birkaç dakikanın dahi affının olmadığı bu sistem yine maalesef birçok öğrencinin hayallerini yıkmaya yetti. Bunun yanında yine silgi ve kalem noktasında değişikliğe giden ÖSYM fazlası ile yine öğrencileri zor durumda bıraktı.

Soru noktasında da farklı farklı görüşler olsa da sınav 2015 yılına göre kolay 2016 yılına göre zor diyebileceğimiz kıvamdaydı. Tabi ki bu durum dersten derse değişebilir olsa da genel itibari ile sorular orta seviyede olarak nitelendirebiliriz.

 

Türkçe testinde her yıl olduğu gibi paragraf soruları ağırlıktaydı. Ayrıca uzun paragraf soruları ile okuduğunu anlama ve çelişkili şıklar ile yorum yeteneği sınanan öğrencilerin bir kısmı bu yıl ki paragraflardan uzunluk noktasında şikayetçiydi.

Matematik alanında ise her zaman olduğu gibi temel kavramlar gibi konularda ki sorularda pek öğrenciler zorlanmasalar da özellikle paragraf tadındaki problemler ile birçok kişi yine zorlandı. Ayrıca problem sorularında alışageldiğimiz gibi ÖSYM yine mantık dahilinde yorumlamalarını da öğrencilerden istedi.

Sosyal bilgiler noktasında ise 2016 YGS‘ye kıyasla daha fazla yoruma dayalı soruların sorulması öğrencilerin avantajlı oldukları bir durum olarak gözlemlenebilir. Bunun yanında Sosyal Bilgiler noktasında öğrencileri pek zorlamaması ve beklenen tarzda sorular sorması ile sınav adına yolunda giden nadir şeylerdendi.

Fen bilgisi soruları arasında hem kolaylar hemde zorlar bulunuyordu. Bu sebeple genel itibari ile orta seviyede diyebiliriz.

Ders der baktığımızda genel itibari ile geçtiğimiz yılların sınavlarını göz önüne aldığımızda orta seviyeye hitap eden soruların barındırdığını söyleye biliriz.Fakat bu yıl özellikle 9.45 kuralı maalesef birçok öğrencinin canını yaktığını görmek bizi fazlası ile üzdü ayrıca sınav esnasında verilen kalem, şeker ve özellikle silginin kalitesiz olması yine durup “bu kadar basit mi her şey” diye sitem etmemize yol açtı. Bir yılın hatta çok daha fazlasını birkaç dakika ile yada birkaç TL daha ucuza almak ile hiçe sayan sistem öğrencilerin bilgilerini değil de sanki sabırlarını denedi. Bu noktadan sonra yine de geçmişe takılı kalmayarak önünüzdeki sınav olan LYS adına ciddi bir tempoda çalışmanız gerektiğinin altını çiziyoruz çünkü her şey LYS ile başlıyor aslında. Bunun yanında bu yıl istediğini alamayıp seneye hazırlanacak öğrencilerinde her zaman yanındayız. Sınava giren veya hazırlanan her öğrencinin hakkında hayırlısının olması dileği ile…

 

 

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.