YGS – LYS İçin Biyoloji Kaynak Tavsiyeleri -Biyoloji Kitap Tavsiyeleri

YGS – LYS İçin Biyoloji Kaynak Tavsiyeleri -Biyoloji Kitap Tavsiyeleri

YGS – LYS İçin Biyoloji Kaynak Tavsiyeleri -Biyoloji Kitap Tavsiyeleri

İlk olarak Biyoloji dersi her zaman ezber bir ders olarak görünür ama asla ve asla öyle değildir.Belli temelleri olan ve bu temeller üzerinde analiz yapmanız yorum yapmanız gerektiren sorular barındıran oldukça keyifli bir derstir.Bu temelleri öğrenmeden soru çözmeye kalkarsanız emin olun ki bocalar ve yolunuzu kaybedersiniz.O yüzden Biyoloji çalışırken biraz da sözel bir ders olduğu için iyi bir konu anlatımlı kaynak kullanmanızı tavsiye ederim.Benim size önerebileceği hem YGS hem de LYS konularını eksiksiz ve hatasız bir şekilde içinde barındıran ASEL yayınlarının basmış olduğu Herkes için biyoloji kitabıdır.

 

Konulara çalıştıktan sonra bu konuların karşınıza nasıl çıkacağını kavrayabilmeniz için bol soru çözmeniz şarttır.Aslında çoğu derste olduğu gibi biyoloji dersinde de çok standart soru tarzı bulunur ve bu sorular bir çok kaynakta yer alır.

 
 

Eğer temel olarak fazla bilginiz yoksa ve yeni yeni biyoloji çözmeye başlıyorsanız Güvender yayınlarının soru bankalarını tercih edebilirsiniz. Hem bol soru çeşidi hemde kalitesi ile ilk adımda fazlası ile yardımcı olacaktır.

Fakat iyi bir temeliniz var ve soru pratiğine ihtiyaç duyuyorsanız içinde bol miktarda soru barındıran bir kaynak olan İşleyen Zeka yayınlarının kitabını almanızı tavsiye ederim.Bu sayede aynı konu ile ilgili pek çok soru tipi göreceğiniz için temeliniz oldukça kuvvetlenecektir.

Eğer ciddi anlamda temel sahibiyseniz ve biyoloji hakkında zorlayıcı kaynaklar istiyorsanız sizi her fırsatta zorlayabilecek sorularını çözerken farklı farklı konuları düşünmenizi sağlayacak kaynaklara yönlendirme zamanı gelmiştir demektir.Zaten bu kaynaklar günümüzde biyoloji öğretmenleri tarafından her zaman önerilen adı duyulmuş kaynaklardır ve sınava biyolojiden çok yüksek netler yapmayı hedefleyerek giriyorsanız çözmeniz çok yararlı olacaktır. Bu kaynaklar Palme ve Final yayınlarının çıkarmış oldukları soru bankalarıdır.

 

 

 

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.