YGS’ye Nasıl Hazırlanmalıyız? Ygs de çok soru çözmek çözüm müdür?

YGS’ye Nasıl Hazırlanmalıyız? Ygs de çok soru çözmek çözüm müdür?

YGS’ye Nasıl Hazırlanmalıyız? Ygs de çok soru çözmek çözüm müdür?

Herkes YGS’nin yaklaşmasıyla strese kapılmaya başlası. Haberimizde doğru bilinen bir yanlışı düzeltiyoruz.

 

 

YGS’ ye Nasıl Çalışılır?

-Çok Soru Çözmek Çözüm müdür?
Size söylemeliyim ki herkesin yanlış bildiği bir gerçek var.. Anneniz, babanızın ve hatta en yakın arkadaşınızın dahi bu konuda görüşü yanlıştır.
Bir başarı kadar başarıya ulaştıran taktikler de en az onun kadar önemlidir.
Sözü uzatmayı sevmem ama bunları söylemek zorundaydım. Herkesin yanlış olarak bildiği bir şeyi düzeltmenin zorlugundan ileri geliyor
İşte söylüyorum;
“Amacınıza ulasmak için hırs yapmayın!”
“Nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyim.Maalesef çevreniz size “hırslı ol” diyor.
Siz buna kulak asmayın. Çevremizdekilerin yanlış bildiği ‘hırs’ faydadan çok zarar verir. Bunun yerine elinizden geldiği kadar ama sizi yormayacak şekilde az ve öz çalışın. Birgün 50 bir gün 100 ve 3 gün ara verip 200 soru çözmektense hergün düzenli olarak 30 soru çözmek size çok çok fayda verir.
“Hırs ile değil tevekkül ile yola çıkın”
“Hem en ufak işlerde de herkes hırsın kötü tesirini hissedebilir.
Meselâ: İki dilenci bir şey istedikleri vakit, hırs ile ilhah eden dilenciden uzak durup vermemek; diğer sâkin dilenciye merhamet edip vermek, herkes kalbinde hisseder. Hem meselâ: Gecede uykun kaçmış, sen yatmak istesen, lâkayd kalsan uykun gelebilir. Eğer hırs ile uyku istesen: “Aman yatayım, aman yatayım” dersen, bütün bütün uykunu kaçırırsın. Hem meselâ: Mühim bir netice için birisini hırs ile beklersin; “Aman gelmedi, aman gelmedi” deyip en nihayet hırs senin sabrını tüketip kalkar gidersin; bir dakika sonra o adam gelir; fakat beklediğin o mühim netice bozulur.(1)”
Hırs ile hareket eden kişi;
“Hırs sebebiyle düşünerek hareket etmediği için, o tertibli eşyadaki manevî basamakları müraat etmez; ya atlar düşer veyahut bir basamağı noksan bırakır; maksada çıkamaz.(2)”
Eğer maksadına ulaşmak istiyorsanız Hırsı bir kenera bırakıp tevekkül ile çalışın size kapı açılacak göreceksiniz. Alıntı.

Yazar
Onur Aydoğdu
Yorum Yapın

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur Aydoğdu

Rehber Öğretmen - Kişisel Gelişim Uzmanı - Öğrenci Koçu - Eğitim Uzmanı -

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Onur AYDOĞDU

Kırıkkale Üniversitesinde lisansını tamamlandı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisansını başarı ile tamamladı ve uzman psikolojik danışman ünvanını alarak çeşitli kurumlarda uzman psikolojik danışman olarak çalışmış ergen ve yetişkinlere yönelik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmeti vermiştir.