8. Sınıfların gireceği Merkezi Sistem Ortak Sınavda (TEOG) Matematik dersinden hangi konular çıkacak diye merak ediyorsanız cevabı burada.
Tüm derslerden çıkacak konular için ise buraya tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı çalışma takvimine göre TEOG’da çıkacak Matematik konuları şu şekilde (İlgili konunun anlatımı için üzerine tıklayabilirsiniz):
2016-2017 1. DÖNEM TEOG KASIM AYI TEOG MATEMATİK KONULARI
Çarpanlar ve Katlar Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade ya da üslü ifadelerin çarpımı şeklinde yazar. İki doğal sayının en büyük ortak bölenini (EBOB) ve en küçük ortak katını (EKOK) hesaplar; ilgili problemleri çözer. Verilen iki doğal sayının aralarında asal olup olmadığını belirler.
Üslü İfadeler
Tam sayıların, tam sayı kuvvetlerini hesaplar, üslü ifade şeklinde yazar. Sayıların ondalık gösterimlerini 10’un tam sayı kuvvetlerini kullanarak çözümler. Üslü ifadelerle ilgili temel kuralları anlar, birbirine denk ifadeler oluşturur. Sayıları 10’un farklı tam sayı kuvvetlerini kullanarak ifade eder. Çok büyük ve çok küçük sayıları bilimsel gösterimle ifade eder ve karşılaştırır.
Kareköklü İfadeler Tam kare doğal sayıları tanır.
Tam kare doğal sayılarla bu sayıların karekökleri arasındaki ilişkiyi belirler. Tam kare olmayan sayıların karekök değerlerinin hangi iki doğal sayı arasında olduğunu belirler. Gerçek sayıları tanır, rasyonel ve irrasyonel sayılarla ilişkilendirir. Kareköklü ifadelerde çarpma ve bölme işlemlerini yapar. Kareköklü bir ifadeyi a√b şeklinde yazar ve a√b şeklindeki ifadede katsayıyı kök içine alır. Kareköklü bir ifade ile çarpıldığında, sonucu bir doğal sayı yapan çarpanlara örnek verir.
TEOG MATEMATİK Kazanımları ve Konuları
(A) Sayılar ve İşlemler
Çarpanlar ve katlar
Üslü İfadeler
Kareköklü İfadeler
(B) Olasılık
Basit Olayların Olma Olasılığı
(C) Geometri ve Ölçme
Üçgenler
Dönüşüm Geometrisi
Eşlik ve Benzerlik
(D) Cebir
Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler
Doğrusal Denklemler
2. Dönem 1. Sınav (Öğretmen tarafından yapılacak)
Denklem Sistemleri
Eşitsizlikler